Exercici A1

1. Posa un exemple de la permanencia en la tradició oral en l’actualitat i justifica la teva elecció.

La tradició oral es defineix com la manera que els nostres avantpassats ens transmeten la cultura, els fets històrics, creençes religioses i coneixements tecnològics de la seva època.

Un exemple d’aquesta tradició és:
Quan el meu avi, des de ben petita m’explicava la seva història i la de la seva família en la guerra civil. M’explicava l’exili i totes les seves ‘batalletes’ de la guerra amb la finalitat de transmetre, tan a mi,com a tots els seus nets, els fets històrics de la seva època.

Nuria Soler

2. Fes una breu explicació (propia, no copiada) dels següents conceptes. Pots donar la teva opinió:

  • Nadius digitals: un nadiu digital és aquell que va nèixer durant el començament o quan ja va ser implantada les noves tecnologies. Per tant, com ha interactuat amb la tecnologia des de ben petit té uns coneixements molt més amplis que un inmigrant digital.
  • Inmigrant digital: un inmigrant digital és aquell que quan va nèixer encara no estaven les noves tecnologies i al llarg de la seva vida amb la introducció de la tecnologia ha volgut interactuar amb ella.
  • Web relacional: és una web relacional, és a dir, que vol interactuar amb les persones. Com per exemple: Flickr, WordPress, Blogger, My Space, Facebook, Youtube, Delicious…Les característiques principals de la web relacional són la interacció, la construcció de grups i de comunitats a les noves xarxes socials. La web relacional, es procueix quan persones comparteixen la seva creativitat, opinió i així poden pertanyer a agents actius en la producció d’avui en dia.

Nuria Soler

3. Fes una relació dels productes o serveis de la Web social dels quals siguis un usuari actiu (és a dir, dels que tinguis obert un perfil) i una altra relació dels que coneguis o hagis vist algun cop, encara que no siguis un usuari actiu. Pots agafar com a referent la relació d’eines de la web social dels apunts.

1). Facebook és la xarxa social més coneguda actualment. Permet afegir gent com a amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i videos, entre d’altres coses. Està obert per tots els publics majors de 13 anys i la creació del perfil es fa mitjançant el correu electronic i una contraseña.
No només es pot utilitzar com una forma d’oci sino també es poden crear perfils d’empresa, així com fer anuncis d’un producte o servei i arribar a més públic ja que Facebook es posiciona per davant de qualsevol altra xarxa social amb 400 milions d’usuaris.
2). Hi5 es una altra xarxa social, molt semblant a Facebook però de la que no formo part.
En aquesta, existeixen dues seccions de dades, un aquesta seleccionat per difondre la informació personal de l’usuari: Estat civil, edat, religió, idiomes, ciutat natal. L’altre bloc o secció, és per a dades relacionades amb els gustos personals: Sobre el meu, música favorita, pel·lícules favorites, llibres favorits, programa de TV favorits, cita favorita.

Tots els usuaris que accedeixen a un compte podran veure tota la informació que s’hagi registrat, sempre que l’amo d’aquesta no hagi restringit l’accés al mateix.

                               Imatge de Zavordigital Agencia Interactiva.

Carlota Mezquida

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: