Exercici A3

Gestió de la informació T2

A3

13 de febrer 2012.

Data límit publicació bloc: 20 febrer 2012, 18 hores

1. Analitza el vídeo Information/R/Evolution.

http://www.youtube.com/watch?v=-4CV05HyAbM

 

– Posa un titular a aquest vídeo

“L’evolució de la informació”

 

– Identifica tots els serveis i productes que puguis i fes una descripció bàsica de cadascú. Exemple: Wikipedia és …

1)Google és el  buscador més important de tot el món. Es caracteritza per la seva facilitat a l’hora de buscar informació.

En la seva pàgina principal presenta el seu logotip amb un quadre  de búsqueda per tu mateix introduir la paraula o frase de la qual vulguis saber-ne més. També en la pàgina principal podem trobar alguns enllaços del Google com per exemple: Imatges, Mapes, Traductor, Llibres, Gmail etc…

2)Yahoo és una empresa d’estats units. És molt coneguda pel seu buscador i per la seva aplicació del correu electrònic. A demés d’aquets serveis també els usuaris poden trobar altres serveis com notícies, esports, finances, tendències, jocs, compres, Flickr, cinema etc…

3)Blogspot és un bloc que permet que els bloggers que vulguin facin el seu propi bloc en menys de cinc minuts, completament gratis i sense cap temps de caducitat. Blogspot ofereix una manera diferents de que els bloggers comparteixin les seves opinions o visions d’algun tema en concret, també crea la oportunitat de que la gent pugi veure els blocs i donar la seva pròpia opinio o participar en les enquestes dels blocs.

4)Wikipedia és una enciclopèdia lliure, és a dir, que qualsevol ciutadà que tingui accés al projecte pot editar o crear un document. Avui en dia és la enciclopèdia més important i més visitada d’internet.

5)Youtube és una web on els ciutadans poden pujar vídeos, compartir-los i veure’ls. Els ciutadans que estiguin registrats a youtube poden pujar i veure un número i·limitat de vídeos i els ciutadans que no tinguin usuari en aquest web sols poden veure vídeos.

 

– Fes un comentari o valoració personal

Aquest vídeo tracta sobre la informació i com ha anat evolucionant duran la incorporació de les noves tecnologies i de les webs com per exemple Google, Wikipedia, Yahoo etc..

 

2. A partir de l’Informe: “Sociedad de la Información España 2011” (Telefónica)

http://e-libros.fundacion.telefonica.com/sie11/aplicacion_sie.html:

 

– Tria un apartat de l’informe i el comentes, donant la teva opinió.

 

Exemples d’apartats: Empieza la era post-PC; De la posesión al acceso: las redes habilitan nuevas formas de uso de Internet; Internet en España: a la cabeza del uso de Internet móvil en Europa; Las redes sociales se convierten en la herramienta central de comunicación de los jóvenes;…

 

Apartat triat: 2.5 Terminales: el smartphone supera al PC como terminal inteligente más vendido en el mundo

Aquest apartat tracta sobre el fenomen dels smartphones o els telèfons intel·ligents. Aquest fenomen ha tingut molt d’èxit, des de l’aparició del Iphone de Apple. Vist l’èxit que va tenir l’Iphone moltes de les grans companyies de mòbil també van crear el seu propi model smartphone. A conseqüència d’aquest èxit la venta d’ordinadors ha anat decreixent. També nombra  l’èxit que estan tenint les tablets i que cada dia va en augment.

En la meva opinió trobo que el fenomen del smartphone ha marcat un fet molt important en la història de les noves tecnologies. A més a més , trobo que l’èxit del smartphone procedeix en primer lloc de la lliure connexió a internet. També baixant-te les aplicacions com el “Whatsapp” o “Black berry messenger” pots parlar amb els teus amics i familiars estalviant-te així els SMS. Per últim, et pots baixar moltes aplicacions de forma gratuïta que et permeten jugar a jocs, retocar fotografies, seguir la premsa del dia etc.

Carlota Mezquida y Nuria Soler.   

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: