Exercici 4

Anàlisi de la utilització de documentació en comunicació

1. Identificar com s’ha utilitzat la documentació en els productes comunicatius del document del Blink: gestio informacio 2011-12-2.ppt.  A cada producte, identificar les funcions que compleix i justificar-ho.

 

1- EL Peródico. Record y con la derecha

Aquest artícle té qualitat ja que compleix la complemenrietat, la credibilitat i, per tan la verificació de les dades que dóna i per l fotografía del partit. Tot i que no és una notícia creativa perquè parla del que ha fet Messi i no explica el partit disputat.

 

2- Tienda de la Hemeroteca de La Vanguardia

En aquest cas, dóna informació de l’Hemeroteca i dóna facilitats a l’hora de comprar o donar-se’n d’alta.

 

3- Prensa digital

És una notícia creativa però no amb funció previsora ni preparatòria ja que en cap moment l’autor ha pensat en un guió per cinema o en una visió de futur. Es només un tema d’actualitat i del que s’anomena “prensa rosa” per la quantitat de demandes que té.

Compleix també la funció de credibilitat ja que, no és el primer cop que sentim a parlar d’aquest programa, Aquí hay tomate.  Complementarietat no hi ha en aquest artícle però sí que va ser un tema de debat.

 

4- Film Alatriste

Aquest film és un exemple de recopilació de documents històrics que compleixen les tres funcions: complementarietat, credibilitat i verificació. Amb una clara funció previsora i preparatòria i amb una rendibilitat, és a dir, un reaprofitament d’un producte ja creat.

 

5- Spot Cocacola

Cocacola sempre fa bons anuncis. Aquest, en una època de crisi i por, ajuda a pensar que hi ha un món millor, com diu l’eslogan.

No tot el que diu és cert, per tan, no es compleixen les funcinons però sí que té funció previsora i una bona rendibilitat.

 

6- Spot Apple 1984

Aquest spot va suposar un abans i un després en la publicitat. Només es va emitir un cop, durant el descans a la SuperBowl i va ser un gran éxit amb el que després s’han inspirat altres anuncis.

 

7- Telecinco. Boda Chelsea Clinton

En aquest cas, si que compleix les funcions però no crec que sigui un tema a tractar en un telenotícies.

 

2. Busca un bon exemple de la utilització de la documentació en comunicació (en cine i televisió, en periodisme o en publicitat). Identifica com s’ha utilitzat la documentació i la funció que compleix la documentació en aquest producte.

 

Qualsevol campanya d’audi és un exemple de documentació en informació.

Us deixo dos exemples:

 

 

Nuria Soler y Carlota Mezquida

 

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: