A7

Gestió de la informació T2

A7

27 febrer 2012.

Data límit publicació bloc: 5 març 2012, 18 hores

 Exercici individual o per parelles

 

1. A partir de la lectura de l’article “Els reptes de la Llarga Cua: quan les notícies sensibles són eternes”:

http://www.ub.edu/blokdebid/es/node/20

http://www.ub.edu/blokdebid/es/content/los-retos-de-la-larga-cola-cuando-las-noticias-sensibles-son-eternas  

 

– Comenteu el tema principal que tracta l’article

Aquest article te varis temes principals. Per una part, vol recalcar la pèrdua d’intimitat i de privacitat que avui en dia hi ha amb les noves tecnologies com ara Internet. Per un altre part,  vol recalcar la polèmica que es viu en torn als mitjans de comunicació sobretot en els diaris quan penjan o diuen alguna noticia que no es vertadera o que pot tindre conseqüències negatives cap a un ciutadà o un grup de ciutadans.

 

– Penseu que en algun cas concret un diari digital hauria de retirar una notícia ja publicada a petició d’un ciutadà?

– Si penseu que sí, poseu algun exemple

En la meva opinió crec que qualsevol diari digital hauria de retirar una noticia ja publicada que no sigui vertadera, que pugui causar conseqüències negatives a algun ciutadà o simplement que algun mitja de comunicació ha fet algun plagi. Per exemple, quan un diari treu informació d’algun altre mitja i fa d’aquesta informació com si fos de la seva propietat. Un altre exemple, es quan de vegades alguns mitjans de comunicació tergiversen la noticia o la manipulen perquè així la gent cregui en una determinada manera o simplement per vendre mes exemplars del mitja de comunicació.

 

2. Triar un dels següents diaris: La Vanguardia, El Periódico, Ara, Sport, El Mundo Deportivo.

– Localitzeu la informació sobre les polítiques de privacitat, indiqueu si els mitjans en tenen, i l’ús que poden fer de les dades recopilades dels seus usuaris.

 El Mundo Deportivo, te una política de privacitat en que respecten la privacitat de tots els seus usuaris. Per poder arribar a respectar aquesta privacitat i intimitat tenen una política de confidencialitat i protecció de dades.

 Les noves xarxes socials han tingut molta polèmica a l’hora de com utilitzen la informació privada dels seus usuaris. Per exemple, Facebook te una política de privacitat on diu que una de les principals finalitats de Facebook es compartir continguts amb els demes. Per un altre part, si accedeixes a Facebook des d’un ordinador, smartphone, tableta o algun dispositiu electrònic obtenen informació del tipus de navegador, de les pagines que visita l’usuari. Segons aquesta política de privacitat utilitzen tota la informació que recopilen dels seus usuaris per oferir una experiència segura, eficaç i personalitzada.

 

Nuria Soler Garrido

 

 

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Anuncios
A %d blogueros les gusta esto: